Från vardagsliv i Tokushima till karaoke i Shinjuku

Den svenska och den tanzaniska delegationen begav sig tillsammans mot Haneda airport för att flyga vidare till Tokushima som ligger på den västra sidan av Shikoku. Under resan hade vi ett fantastiskt väder och överflygningen av Mount Fuji gav oss tillfället att ta några riktigt häftiga bilder av vulkanen.

Efter ankomsten och ett varmt välkomnande på flygplatsen bar det av mot Tokushima för att träffa guvernören av Tokushima prefektur. Det är kul att se olika sidor av Japan, vi har upplevt den pulserande värdsmetropolen Tokyo och får nu se kontrasten mellan storstad och landsbygd i Japan.

Kort men lärorik tid hos värdfamiljer

Under kvällen fick vi äntligen träffa våra familjer, något som vi alla har varit spända inför att få göra. Efter ett bombastiskt intåg i festlokalen iklädda våra national costumes kunde vi mingla runt de fantastiska Tokushimabor som skulle husera oss de kommande dagarna. Vi fick även tillfället att göra ett kort uppträdande. För oss svenskar bestod detta av ett livligt framförande av små grodorna.

Efter tre dagar i Tokushima och mängd upplevelser och lärdomar var det dags för oss att ta ett, för alla av oss, emotionellt farväl av våra gästvänliga familjer. Det är otroligt att man komma människor så nära under en så kort tid och att man både lära sig av och förstå varandra trots att det finns språkbarriärer. Vi har fått testa på det Japanska vardagslivet och fått uppleva en hel del kulturella skillnader.

Onshore training på National Youth Center

Väl tillbaka i Tokyo var det dags att ta sig till National YouthCenter (NYC) för åtta dagar av onshore training före påstigandet av Nippon Maru. Här kunde vi för första gången träffa alla de andra japanska deltagarna i programmet och har genomfört en stor mängd aktiviteter.

Vi har lärt känna andra deltagare via icebreaking, organiserat oss i kommittéer, grupper och tilldelats olika uppdrag. Samtidigt har vi även haft lektioner, seminarier, idrott och andra frivilliga aktiviteter. Viktigast av allt är att vi har lärt känna en massa härliga och intressanta individer från världens olika hörn och samtidigt haft rejält kul på köpet.

Vi har även haft chansen att få upptäcka lite mer av Tokyo. Bland annat så tog våra nyfunna japanska vänner oss till Akihabara för att gå på Maid Café, en upplevelse som är svår att sätta ord på. Vi passade även på att ta lite söta Purikurabilder och röja runt på ett gamecenter. Självklart har vi även lyckats avverka en rejäl karaokekväll i Shinjuku.

Vissa av oss har även haft den stora äran att träffa Japans premiärminister och kronprins där våra svenska blomsterkransar tycks ha gjort en stor succé.  Vi har även genom våra discussion groups och letter groups gjort utflykter i Tokyo med omnejd. Vi har sett oss omkring och vi har gjort besök på tehus, japanska företag och en miljöstad.

Äntligen ombord på Nippon Maru

Den stora dagen har äntligen kommit när vi fått kliva ombord på båten, Nippon Maru är minst sagt en rejäl uppgradering från NYC. Första kvällen invigdes med ett rejält sjöslag i hotbath och nu börjar deltagarna verkligen finna varandra, det känns som en stor GLDP familj har fötts.

Nu börjar programmet på riktigt och inom kort lämnar vi Yokohamas hamn för att påbörja vår resa mot Ishinomaki.

Other news